A storage shed is transformed into a bespoke light-filled home in London

.

London-based architecture firm De Rosee Sa has given an old storage shed a new lease on life by converting it into a bright, bespoke family home. Sandwiched between rear terraced gardens and a row of 16 West London garages, the shed—renamed the Courtyard House—was brilliantly renovated while adhering to planning regulations that included height limitations and the requirement that any new form match the existing gable outline.

Divided into two floors, the Courtyard House organizes… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building



This dreamy cluster of cabins houses light-filled live/work spaces in Hokkaido

Japanese architect Makoto Suzuki has carved out a slice of live/work paradise with this cluster of cabin-like volumes in Hokkaido. While each mono-pitched structure appears to stand independently, the timber-clad buildings are interconnected. The building, called the House in Tokiwa, also achieves harmony with the landscape through the use of natural materials and low-profile structures designed to embrace nature at every turn.

Located near Sapporo, House in Tokiwa comprises a series… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Light-filled apartment in Le Corbusiers Cit Radieuse hits the market for $741,000

Related:

Via

Photographs via View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

1970s A-frame cabin transformed into light-filled modern getaway

Related:

+

Via View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

This light-filled tiny house is made almost entirely of reclaimed wood

Related:

+

Via View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Edgy black slats conceal a surprisingly light-filled interior in this Brisbane home

Related: Elegant timber extension uses angular volumes to maximize natural light

+ Bureau Proberts

Via Dwell

Bureau Proberts, sloping homes, homes built on slopes, angular homes, architecture, australian architecture, View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Modular shed-like addition turns a 1930s bungalow into an open, light-filled home

A 1930s Californian Bungalow in Sydney received a modern shed-like addition that maximizes the potential of the original structure. Architect Prineas designed the addition as a modular structure that’s easy to build and replicate for optimal flexibility.

The Allen Key House comprises an original 1930s bungalow and an modern, modular addition conceived as a shed-like structure. The latter emphasizes the kitchen and entertaining areas and acts as the true heart of the home.

Related: A translucent… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Light-filled Danish home with flexible interiors welcomes the forest indoors

Who needs wallpaper when you’ve got exquisitely framed forest views in almost every room? C.F. Møller Architects designed Villa Rypen, a 158-square-meter dwelling that blurs the lines between indoor and outdoor living. Built on the edge of a forest in Aarhus, Denmark, this light-filled home offers a lovely contemporary living environment with large glazed openings that offer front-row seats to nature’s changing seasons.

Villa Rypen has a rectangular footprint with two roughly triangular… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Light-filled cancer center harnesses the healing power of nature

The healing powers of nature have been put to good use in the recently completed Maggie’s Oldham. London-based architecture studio dRMM completed this cross-laminated timber building, one of the United Kingdom’s many Maggie’s Centers that provide free practical, emotional, and social support for people with cancer. Nature surrounds the light-filled building both inside and out, from the garden that the center floats above to the tree that grows through the building.

Built on the… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingEco funeral – Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Light-filled Compass House prioritizes low maintenance and energy savings

Toronto-based superkül architects designed a vacation home for a family of six transitioning back to Canada after living abroad. Set on the grassy plains of Mulmur, Ontario, the 4,300-square-foot dwelling is a striking all-white building that prioritizes low maintenance, natural light, and energy savings. The energy-efficient home was built in two phases, the first of which was certified LEED Gold.

Created as a spacious weekend home, the Compass House comprises two volumes arranged in… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingEco funeral – Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building