Artists transform gigantic Japanese park into a psychedelic forest of light

.

Related:

+

Via View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building



1967 Volkswagen Camper transformed into ‘Back to the Future’ time machine

Related:

+

Via View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

A walnut garden and coffee plantations surround this retreat in Amacueca, México. CoA arquitectura and Departamento de Arquitectura designed Casa Amacueca using primarily stone and timber, creating a serene retreat that fits perfectly into the natural setting.

The layout of the house radiates from the central courtyard which allows more natural light to penetrate the interior. Slender timber columns frame a beautiful walkway that offers a visual connection between the living spaces and nature.

Related:… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Failed Palm Springs golf course is being repurposed into a sustainable community filled with olive groves

Related: Wind and solar-powered Thunder Valley Regenerative Community rises in South Dakota

“Miralon is dramatically large in scope and vision,” said Freehold California Division President Brad Shuckhart. “It is like no other place in Palms Springs and yet it emerges naturally from the Desert. This is a community that looks boldly forward with environmental advances while embracing the region’s great architectural history.”

“Evolving the existing golf course into habitat-sensitive,… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Coal barge in London converted into a sophisticated floating home

A 1924 barge in London has been transformed into an amazing floating home. The historic Humber Keel cargo boat now functions as a comfortable two-bedroom home with two baths, open living space and terrace views. The restored houseboat maintains the original woodwork and custom midcentury furnishings.

The barge, originally used for transporting steel and coal and working in shallow waters, sits in the Poplar Dock Marina of London. It offers 812 square feet of living space which includes two bedrooms,… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Rammed-earth walls clad an observation tower blends into a Belgian nature reserve

Mother Nature has reclaimed a former gravel extraction area in Maasvalley Riverpark, a 2,500-hectare nature reserve straddling the Belgium-Netherlands border. To help visitors fully experience the revitalized area, De Gouden Liniaal Architecten designed a small observation tower that blends into the landscape with its rammed earth walls. Built of locally excavated materials, the Observation Tower Negenoord is the first public earthen building in the Benelux region.

The 46-square-meter observation… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Sheep farm deep in Iceland’s fjords transformed into luxury off-grid retreat

Related:

+

Via Uncrate View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Old coal crane in Denmark converted into swanky hanging retreat and spa

Related:

+

Via View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

Modular shed-like addition turns a 1930s bungalow into an open, light-filled home

A 1930s Californian Bungalow in Sydney received a modern shed-like addition that maximizes the potential of the original structure. Architect Prineas designed the addition as a modular structure that’s easy to build and replicate for optimal flexibility.

The Allen Key House comprises an original 1930s bungalow and an modern, modular addition conceived as a shed-like structure. The latter emphasizes the kitchen and entertaining areas and acts as the true heart of the home.

Related: A translucent… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building

House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

Architecture firm kaa-studio used classical building materials and techniques to reconstruct a simple suburban house in Czech Republic and revamp it as a retro-styled weekend getaway. With its dark and grey-brown facade the House by the Forest blends into its natural surroundings and channels the simplicity of rural living.

The architects preserved as much as possible of the original structure and focused on reorganizing its interior to open it up towards the garden and bring natural light in…. View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building