A sleek artist studio with Passive House elements projects over a cliff

.

Montreal-based MU Architecture recently completed a minimalist and modern addition that boasts dramatic landscape views of Lake Deauville and the Laurentians’ mountainous countryside in Quebec, Canada. Conceived as a multipurpose extension, the Workshop on a Cliff covers over 5,000 square feet of space and includes two superimposed garages, a workshop, a spacious creative room as well as a mezzanine level. The building is partially elevated on thin pillars so as not to disturb the tree line.

Oriented… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building



This stunning brick “cave house” in Vietnam is open to the elements

Related:

+

Via View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building