LEED Gold Hankook Tire R+D Centre harvests rainwater for cooling in Asias Silicon Valley

.

Developed to attract the industry’s top talent, the 96,328-square-meter research and development center aspires to be an inspirational place to work and one that encourages collaboration and social interaction. The contemporary glazed building is housed beneath a floating silver roof with long overhangs that shield the interior from unwanted solar gain and gives the structure a mysterious quality. The interior is organized along a top-lit central spine flanked by research spaces and bookended by… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingEco funeral – Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building



Skinny house in Vietnam is surprisingly filled with natural light and cooling winds

Commissioned for a middle-aged couple and their child, the Cul-de-sac House is named for its location at the end of a long and narrow cul-de-sac. To maximize natural light, the interior is centered on an atrium that funnels light from the skylight into the surrounding rooms. Windows of varying sizes, including grids of square openings, punctuate the home to promote airflow that provides much-needed natural cooling in the tropical climate.

Related: Thong House in Vietnam redefines the traditional… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingEco funeral – Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building