Starship-like Utsikten viewpoint juts out into Norways breathtaking alpine landscape

.

Utsikten—Norwegian for “The View”—is located near the top of Gaular Mountain following an ascent of hairpin bends. The viewpoint was constructed almost entirely of concrete with an 80-centimeter-thick platform and raised, wing-like corners that point towards the north, south, and west. “Each corner is shaped specifically in relation to the landscape and to different use,” write the architects. “It has been an object to create a shape that stimulates physical movement, and also can work… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingEco funeral – Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building



Be Sociable, Please Share with Others!

No related posts.

Leave a Reply