Skinny house in Vietnam is surprisingly filled with natural light and cooling winds

.

Commissioned for a middle-aged couple and their child, the Cul-de-sac House is named for its location at the end of a long and narrow cul-de-sac. To maximize natural light, the interior is centered on an atrium that funnels light from the skylight into the surrounding rooms. Windows of varying sizes, including grids of square openings, punctuate the home to promote airflow that provides much-needed natural cooling in the tropical climate.

Related: Thong House in Vietnam redefines the traditional… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green BuildingEco funeral – Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building



Be Sociable, Please Share with Others!

No related posts.

Leave a Reply