House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

.

Architecture firm kaa-studio used classical building materials and techniques to reconstruct a simple suburban house in Czech Republic and revamp it as a retro-styled weekend getaway. With its dark and grey-brown facade the House by the Forest blends into its natural surroundings and channels the simplicity of rural living.

The architects preserved as much as possible of the original structure and focused on reorganizing its interior to open it up towards the garden and bring natural light in…. View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building



Rammed-charcoal home extension is a handsome oasis between the trees

Melbourne-based Branch Studio Architects crafted this dark and handsome number hidden away among the trees in Victoria. Built as a house extension with a master suite, the Pavilion Between Trees features rammed-charcoal walls, clean and crisp lines, and a dark earthy palette of complementary materials. Full height glazing opens the interior up to the outdoors and frames view of the forested surroundings.

Connected to the main house via a corridor, Pavilion Between Trees is a semi-detached… View full post on Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green Building